Hotel Haaga
Tulopäivä
Lähtöpäivä
Henkilöt

Green Key -sertifikaatti

Hotelli Helsinki

Best Western Plus Hotel Haaga on saanut kansainvälisen matkailualan Green Key -ympäristösertifikaatin. Green Key on maailmanlaajuinen ympäristöohjelma ja -sertifikaatti, jonka on saanut jo noin 2.400 kohdetta 51 eri maassa. Green Key -merkin saanut hotelli on sitoutunut ympäristötietoisuuden kasvattamiseen ja majoitustoiminnan ympäristörasituksen pienentämiseen muun muassa energian- ja vedenkäyttöä tehostamalla.

Vastuullisuus on tärkeä osa yrityksemme arvoja ja olemme työskennelleet pitkäjänteisesti vastuullisuuden lisäämiseksi.

Tunnustuksena kehitystyöstä on hotellimme saanut kansainvälisen Green Key sertifikaatin. Green Key -merkin saanut hotelli on sitoutunut henkilöstön ja asiakkaiden ympäristötietoisuuden kasvattamiseen, energian- ja vedenkäytön tehostamiseen ja majoitustoiminnan ympäristörasituksen pienentämiseen. Merkki perustuu majoitusalalle suunniteltuihin ympäristökriteereihin, joiden noudattamiseen ja seurannan raportointiin osallistuja sitoutuu. Muita Green Key hotelleja suomessa ovat mm. Sokos- ja Radisson Blu hotellit, sekä Kämp Collection hotellit. Hotellihuoneissamme voivat asiakkaat lajitella jätteitä roskakoreihin, minimoida veden, pyykin ja sähkön kulutusta.  Huoneissamme on huoneistokohtainen lämmön säätö ja käytämme koko talossa vihreää sähköä.  Hotellihuoneiden siivous hoidetaan ympäristömerkityillä puhdistusaineilla. Energiatehokkuutta seurataan kiinteistöteknisen hallintajärjestelmän avulla.

Green Key -hotellit ovat sitoutuneet noudattamaan kansainvälisen Green Key -ohjelman ympäristökriteerejä. Hotellin tulee täyttää kaikki pakolliset peruskriteerit, joita on yhteensä 60 kpl. Ne koskevat mm. vedenkäyttöä, energiansäästöä, puhtaanapitoa, jätteitä, ympäristötietoisuuden kasvattamista ja aktiivista viestintää. Kriteeristö on julkisesti saatavilla: http://greenkey.fi/wp-content/uploads/2015/01/Green-Key-kriteerit_Suomi-2014-2015.pdf.

Green Key -ohjelma on kansainvälisen ympäristökasvatussäätiön FEE:n (Foundation for Environmental Education) hallinnoima. Suomessa Green Key -merkin myöntää ja sen käyttöä valvoo Suomen Ympäristökasvatuksen Seura ry:n kokonaan omistama Suomen Ympäristökasvatus Oy. Green Key -sertifioidut majoitusalan yritykset voivat hyödyntää kansainvälistä Green Key -tunnusta viestinnässään.

Merkki myönnetään vuodeksi kerrallaan. Green Key -sertifioinnista päättää kansallinen tuomaristo.

http://greenkey.fi/

Ravintolassa on tarjolla luomu- ja lähiruokatuotteita. Kuulumme Portaat Luomuun – ohjelmaan, jossa olemme portaalla 3. Portaat Luomuun on vapaaehtoinen ohjelma yksityisille ja julkisille ammattikeittiöille jonka tarkoituksena on auttaa lisäämään luomutuetteiden käyttöä osana kestävän kehityksen mukaista toimintaa. Ohjelmassa on kuusi tasoa, joita etenemällä keittiöt vähitellen lisäävät luomutuotteiden käyttöä. Ohjelman kautta on saatavana koulutusta, sekä tietoa luomutuottajista.

http://www.portaatluomuun.fi/

Hankintakilpailutuksissa edellytämme myös alihankkijoiltamme, että he noudattavat yrityksemme mukaista vastuullisen toiminnan vaatimuksia. Olemme mm. Valtionhallinnon kokous- ja majoituspalveluiden puitesopimustoimittaja. Näiden sopimusten kilpailutusten yhtenä kriteerinä on, että yrityksellä on ympäristöohjelma ja että yritys on muutoinkin vastuullinen toimija ja hoitanut lakisääteiset velvoitteensa. Samat ohjeet koskevat myös alihankkijoitamme.

Tilaajavastuulain edellyttämät velvollisuudet olemme yrityksessämme ratkaisseet liittymällä Luotettava Kumppani-palveluun. Täältä voidaan helposti tarkistaa erilaiset talous-, vero-, sotu- ja muut lakisääteiset viranomaismaksut, että yritys on ne hoitanut.

https://www.tilaajavastuu.fi/fi/

Omissa kilpailutuksissamme olemme noudattaneet periaatetta, että mikäli palvelun tarjoajissa on kaksi samanarvoista tarjousta valitsemme vastuullisemman toimijan. Yritykseemme on tilattu myös ”vastuullisuusuutiset” – niminen sähköinen uutiskirje.

OVA-omavalvontajärjestelmä vastaa kokonaisvaltaisesti kaikkiin keittiöiden omavalvonnan tarpeisiin, sillä siinä on otettu huomioon pienimmätkin yksityiskohdat. Kaikki laitteet lähettävät langattomasti seurantatiedot järjestelmään, joka koostaa mittauksista omavalvonnan raportit automaattisesti. Seurantatulosten ylittäessä raja-arvot ohjelma tekee hälytyksen viiveettä. Järjestelmä räätälöidään aina jokaisen käyttökohteen vaatimusten mukaan. Asiantuntijat kartoittavat kohteen omavalvonnan asettamat tarpeet, valitsevat käyttötarkoituksen ja tilojen perusteella sopivimmat tuotteet ja asentavat laitteet paikalleen käyttövalmiiksi. https://www.ova.fi/

 

Näin me toimimme ympäristön hyväksi joka päivä:

 

 • Teemme yhdessä: koko henkilökuntamme on mukana ympäristötyössä ja saamme osana työtämme koulutusta ympäristöasioissa
 • Lajittelemme jätteet tarkasti ja tehokkaasti – uudelleenkäyttöön soveltuvat ohjataan kierrätykseen
 • Tehostamme vedenkäyttöä: keittiössä tiskaamme tarkasti ja tehokkaasti, ja valtaosassa huoneistamme on vettä tehokkaasti säästävät suihkut ja hanat.
 • Valaistuksessa käytämme energiansäästö- ja led-lamppuja. Näitä meillä on jo vähintään puolessa valaisimista. Aina kun vaihdamme uuden lampun, valitsemme ympäristöä säästävän.
 • Suosittelemme ympäristöystävällistä liikkumista: hotellista riippuen valittavanasi on polkupyöriä, potkulautoja, kävelysauvoja, sähköautoja, rullaluistimia, sähkötakseja sekä julkisen liikenteen yhteydet ja helpot ohjeet niiden käyttämiseksi. Suosimme myös itse ympäristöystävällistä liikkumista.
 • Meillä on aina tarjolla on lähi- ja luomuruokaa sekä kasvivaihtoehto ravintolassamme.
 • Pidämme kiinteistön laitteistot ilmanvaihdosta jääkaappeihin hyvässä kunnossa ja laitteet näin energiatehokkaassa toiminnassa.
 • Kerromme tekemästämme ympäristötyöstä ja sen merkityksestä.
 • Innostamme asiakkaatkin mukaan. Jokaisesta huoneesta löytyy vinkkejä miten hotellivieraana voit säästää ympäristöä.
 • Pidämme huolen, että noudatamme toiveitasi: jos jätät pyyhkeen naulakkoon, emme vaihda sitä.
 • Autamme nauttimaan upeasta suomalaisesta luonnostamme: kaikista hotelleista löydät tietoa lähimmistä luontokohteista

 

Lisätietoja:

Osmo Suominen, hotellipäällikkö, Best Western Plus Hotel Haaga, puh. 050 666 82, osmo.suominen@nullhotelhaaga.fi

Marketta Viljasaari, Green Key -ohjelmapäällikkö, Suomen Ympäristökasvatus Oy, puh. 045 600 9250, marketta.viljasaari@nullymparistokasvatus.fi

 

Hotelli Helsinki

Hotellipäällikkö Osmo Suominen ja hotellinjohtaja Päivi Laine

 

Green Key -ohjelma on kansainvälisen ympäristökasvatussäätiön FEE:n (Foundation for Environmental Education) hallinnoima matkailualan ympäristösertifikaatti, jonka on saanut jo yli 2.400 kohdetta 50 maassa. Suomessa merkit myöntää Suomen Ympäristökasvatuksen Seura ry:n kokonaan omistama Suomen Ympäristökasvatus Oy, joka on yhteiskunnallinen yritys. Green Key -merkin saanut kohde noudattaa Green Key -kriteeristöä, mikä tarkoittaa sitoutumista muun muassa henkilöstön ja asiakkaiden ympäristötietoisuuden kasvattamiseen, energian- ja vedenkäytön tehostamiseen ja majoitustoiminnan ympäristörasituksen pienentämiseen. www.greenkey.fi

Best western rewards by Haaga INN

Kerro miten onnistuimme!
Anna meille palautetta täältä. Best Western Rewards -jäsenenä saat 250 pistettä per linkin kautta annettu palaute. Rewards-jäseneksi voi liittyä hotellissamme tai Palaute-lomakkeen kautta.